AddThis Social Bookmark Button

vineri, iunie 15, 2007

WebKit (Safari, Konqueror) - un browser pentru teste

In traditia dezvoltarii web romanesti exista practica de a testa orice site inainte de publicare cu cele trei browsere: Internet Exporer, Firefox si Opera, lucru de altfel corect, asta este ordinea impartirii pietei locale.
Pentru un site global, adresat utilizatorilor din lumea intreaga, tripleta fie se schimba fie este inlocuita de un careu: Safari si alte browsere bazate pe motorul WebKit au o raspindire mult mai mare decit Opera, deci ar trebui folosit si acesta pentru teste.

In mod evident, cea mai buna metoda de a testa un website cu Safari este de a folosi Mac OS X, dar calculatoarele produse de Apple sint scumpe, greu de gasit in Romania si sincer vorbind, nu merita banii (nu voi face pentru moment glume nesarate despre orientarea sexuala a utilizatorilor acestora.
Un dezvoltator web are in momentul de fata optiunea de a rula Konqueror pe Linux, fie pe un calculator dedicat, fie ca dual-boot, fie in masina virtuala sau de pe un LiveCD.

O veste importanta pentru acestia in cazul in care nu doresc sa experimenteze cu Linux este ca Safari a fost portat pe Windows (aflat in beta deocamdata).
Deci daca vreti sa testati, aveti cu ce...

Dupa cum spune proverbul "Sa faci se spune popa, nu ce face popa", ascultati ce spun eu, nu faceti ca mine, care refuz sa stric puritatea desktopului meu GNOME instalind Konqueror si toate librariile KDE pe care le cere acesta :D

Niciun comentariu: