AddThis Social Bookmark Button

joi, iunie 14, 2007

Crearea websiteurilor SVG cu Inkscape

O idee cu adevarat interesanta: producerea siteurilor folosind exclusiv Inkscape si publicarea acestora pe web in format SVG. Teoretic ar trebui sa fie in regula, SVG este standard W3C deci ar trebui sa fie suportat de browsere (si mie personal nu-mi pasa de browserele care nu suporta standardele W3C - cough, IE, cough), Gecko 1.9 si Firefox 3.0 vin cu suport SVG imbunatatit, Inkscape e bun (dar nu perfect) pentru producerea siteurilor.
Deocamdata blocajul principal pe care il vad este modul in care Google si alte motoare de cautare indexeaza fisierele SVG, parerile sint impartite, unii spun ca indexeaza full-text, altii ca indexeaza numai ca imagini si altii ca nu ar indexa deloc.
Experienta mea proprie arata ca fisierele SVG din colectia mea personala de clipart in format SVG nu au asignata nici o valoare de PageRank cu toate ca sint online deja de citiva ani si abia apar in rezultatele cautarilor.

In consecinta am facut un site mic (3 pagini) si simplu 100% SVG si pun legaturi catre el pe citeva bloguri asteptind robotii sa il indexeze. Dupa citeva saptamini voi incerca diverse cautari pentru a vedea ce apare.

Daca aveti idei suplimentare sau mai multe cunostinte, va rog sa le impartasiti in comentarii.

(originalul in engleza)

Actualizare: concluzii dupa o luna de experiment.

Niciun comentariu: