AddThis Social Bookmark Button

vineri, martie 28, 2008

Nea Zacusca

Am citit cu uimire pe o lista de mail la care sint abonat dedicata localizarii in limba romana a diverselor aplicatii, nu numai FOSS, propunerea de initiere a "Zileor Pruteanu", citez "în onoarea celui care ne-a corectat ani de zile prin intermediul televiziunilor
naţionale şi a internetului".

Prima mea reactie a fost sa cred ca e o gluma proasta, un "flamebait" de vineri, dar se pare ca nu e asa. Colac peste pupaza, toate stirile la radio si televiziuni incep cu omagierea acestui individ.

Oare nimeni nu isi mai aminteste despre ce personaj penibil e vorba? De motivul pentru care i se spunea "Nea Zacusca", de falsul discurs moralist tinut actritei porno, de marele lui spagat politic sau de "Veniti, privighetoarea cinta..."?

Incerc sa va amintesc putin:

3 comentarii:

Anonim spunea...

ai si tu dreptatea ta dar nu asta e timpul cel mai bun ca sa spui despre chestiile alea. Omul a murit, s-a dus, nu ne apucam sa rascolim in trecut. poate peste 5 ani o sa fie ok sa zici ceva de genul asta.
Nici cu odele nu sunt de acord, trebuie o decenta si in moarte.

nicu spunea...

Pai mie tocmai intiative din astea cu "Zilele Pruteanu" mi se par rascolire a istoriei.
Daca nu eram asaltat cu asa ceva, stateam in banca mea la reactia: "au ramas talkshow-urile fara un invitat cu care sa faca rating pe tiganeala, dar nu-i nimic, ca oricum nu ma uitam la ele".

Nu cred ca expresia "despre morti numai de bine" vrea sa spuna ca daca despre cineva care tocmai a murit, trebuie sa spui ceva de bine, chair daca nu esti sincer.

Anonim spunea...

Mai, avea si el bubele lui, dar crede-ma, prefer sa il vad pe el la televizor combatand si argumentand, decat sa vad un Becali sau o Columbeanca incercand sa "promoveze" cultura tarii. Adevarul este ca asa cum sunt, oameni cu o cultura si cu o inteligenta mai rasarita sunt tot mai rar intalniti in conditiile in care imbecilitatea si prostia e la fiecare pas.