AddThis Social Bookmark Button

vineri, octombrie 26, 2007

Razboiul distributiilor: Werewolf contra Gibbon; sondaje in general

O sa incerc sa nu fiu complet offtopic si neconventional, incep cu un vot in gluma apoi incerc sa ating putin mai serios tema sondajelor in general.


In joaca

[werewolf]Hai sa facem un exercitiu de imaginatie: inchipuiti-va o arena in care sint aruncate, fata in fata, doua bestii: un vircolac (werewolf in engleza) si un gibon (gibbon in engleza).

Cine ar cistiga? Puternicul si fiorosul vircolac sau maimuta slaba si penibila?
Votati folosind formularul de mai jos si, daca simtiti nevoia, puteti sa explicati votul in sectiunea de comentarii
PollPub.com VoteCine ar cistiga confruntarea: Werewolf contra Gibbon
Werewolf
Gibbon



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls


Serios

Sondajele (polls) sint binevenite pe un site sau blog din punctul de vedere al tuturor:
  • pentru cititori este o dovada ca autorului ii pasa de parerea lor, e o metoda de implicare activa a lor, ceva dinamic care trezeste interesul. Este stiuti ca utilizatorii, mai ales cei din generatia tinara, apreciaza asemenea sondaje rapide;
  • pentru webmasteri sint binevenite, nu numai pentru ca orice e bun si atractiv pentru utilizatori este bun si pentru webmaster, dar si pentru ca ofera date statistice si demografice care ajuta la imbunatatirea formei si continutului

Experimentul a avut si o latura mai putin placuta, s-a folosit pollpub.com pentru gazduirea sondajului, ales practic la intimplare dintr-o multime de asemena servicii disponibile gratuit. Alegerea nu s-a dovedit foarte buna: site-ul mere prost, are probleme de performanta, nu permite ajustarea unui sondaj publicat, nu ofera date statistice.
nota: pentru cei care nu au inteles pina acum Werewolf este numele de cod pentru Fefora 8 si Gutsy Gibbon este numele de cod pentru Ubuntu 7.10.

Niciun comentariu: