AddThis Social Bookmark Button

vineri, octombrie 19, 2007

Cum ar fi daca utilizatorii de Linux si-ar termina povestea de dragoste cu Mozilla

Citind asa ceva, chiar daca dupa puternica reactie a comunitatii autorul incearca sa minimizeze pierderile, cerindu-si scuze si numind asta o gresala, nu te poti opri sa observi cum Mozilla Corporation trateaza utilizatorii de Linux ca pe cetateni de categorie inferioara.

Asta ma duce cu cindul la urmatorul scenariu ipotetic: cum ar fi daca utilizatorii de Linux si-ar termina povestea de dragoste cu Mozilla? Ar scoate butoanele si bannerele cu Firefox din site-urile pe care le controleaza, ar opri instalarea/recomandarea Firefox ca si politica a firmelor unde lucreaza si ar opri acasa promovarea Firefox catre utilizatorii finali, prieteni sau familie? Sau si mai rau din punctul de vedere al Mozilla, ar incepe sa promoveze o alternativa in loc?
Vestea buna e ca avem aceasta alternativa, WebKit este aproape aici, cross-platform, liber, gratuit, rapid, dezvoltat activ si cu suport decent pentru standarde, constituie cea mai buna unealta pentru a tine Mozilla sub control.

Sigur, noi utilizatorii de Linux sintem o minoritate firava din baza de utilizatori ai Mozilla, si chiar o minoritate firava a utilizatorilor de desktop in general (asta s-ar putea schimba in curind, dar nu asta e subiectul acestui articol) insa noi controlam sau influntam o parte mult mai mare a utilizatorilor Mozilla sub Windows deci nu cred ca aceasta minoritate, sau potentiala sa revolta, este neglijabila.

Actualizare: citeva luni mai tirziu, evaluind Firefox 3 Beta 3 si Beta 4, pot spune ca mare parte din probleme mele au disparut, Firefox este acum un browser mult mai bun pentru Linux.

Niciun comentariu: