AddThis Social Bookmark Button

joi, august 30, 2007

Blogroll

Blogroll reprezinta o lista de legaturi catre alte bloguri, afisata vizibil pe un blog, de cele mai multe ori intr-o caseta dintr-un sidebar al paginii principale.
Nu este o practica noua, se poate spune mai degraba ca e un nume nou, "modern", "trendy", "buzzword", "web 2.0", asa ceva se facea inca din zorii internetului, inca dinainte de aparitia motoarelor de cautare, cind de multe ori webmasterii includeau in site cite o pagina numita "Links" unde puneau legaturi catre paginile care li se parau utile sau care pur si simplu le placeau lor. Mai tirziu, odata cu comercializarea internetului a inceput sa se vorbeasca de "link exchange" si acestor legaturi sa li se atribuie o valoare (monetara sau nu).
a
Un aspect important al, folosind din nou un termen "la moda", blogosferei este puternica interconectare a blogurilor, care transmit legaturi si trafic de la o pagina la alta si aici intervine blogroll-ul: un blogger de buna credinta isi va crea un blogroll in care listeaza bloguri cu profil asemanator si cu un nivel de calitate verificat cit de cit, adica link-uri de calitate, utile atit pentru cititor cit si pentru motoarele de cautare (valoarea unui link pentru PR este mai buna atunci cind vine de la un site cu continut apropiat).

Desigur, comercializarea de care vorbeam mai devreme isi arata coltii si exista blogroll-uri cu interes exclusiv materialist, fie pentru a directiona trafic platit fie numai pentru PR, deci aveti grija ce puneti in blogroll, va poate afecta reputatia site-ului.

Niciun comentariu: