AddThis Social Bookmark Button

miercuri, iulie 11, 2007

Flashturbare - definitie

Deseori pe acest blog folosesc termenul flashturbare, exista chiar si o sectiune de articole, asa ca o definitie probabil se impune.
Flashturbare este traducerea din limba engleza a termenului flashturbation, o concatenare intre Flash si masturbare, care ilustreaza tendinta narcisista a unor designeri web de slaba calitate care, extaziati de excesul de efecte gratuite realizate in Flash ignora principii elementare ale designului web si produc ca reultat niste pagini care arata "frumos" dar produc o experienta oribila utilizatorilor si deservicii clientilor, indirect prin efectul asupra utlizatorilor sau direct prin efectul asupra motoarelor de cautare sau directoarelor web.

5 comentarii:

Astro spunea...

So true.

Anonim spunea...

voi sunteti adversarii flash`ului ?!?!?! loooll .. ce`ati facut voi acolo se numeste defaimare .. si puteti fi dati in judecata .. nu va jucati cu internetul ca si aici este lege .. aveti grija

nicu spunea...

Eu sint adversar al Flash-ului, da.
Cit despre asa-zisa defaimare, cine se simte lezat este liber sa actioneze dupa cum crede de cuvinta, comentarii de genul "nu va jucati cu internetul" sint doar incercari de intimidare.

Anonim spunea...

din cate vad eu mai ai multe de invatat. Cred ca ceea ce zici tu legat despre Flash este pentru secolul trecut. E adevarat ca excesul de Flash dauneaza si ca sunt webdesigneri fara gust ce il folosesc pentru creare de efecte si animatii aiurea, dar chiar si marile companii de webdesign, il folosesc si il folosesc frumos. Daca tu consideri ca un site trebuie sa contina doar text, e problema ta, dar intr-o era a informatiei multimedia, cred ca ai fi putin cretin sa zici ca e o prostie sa il folosesti.

nicu spunea...

E Flash accesibil (screen readere and such)? Este indexat de motoarele de cautare? Coopereaza cu butonul "back" din borwser? Sau cu page/text zoom din browser? Si pot continua...
Atita timp cit raspunul la toate intrebarile de mai sus este nu, Flash ramine o tehnologie a secolului trecut, care trebuie sa moara. Poate fi folosit cel mult la comonente minore ale unui site, orice altceva mai mult este flashturbare.