AddThis Social Bookmark Button

luni, iulie 09, 2007

Articole despre religie: de evitat sau de folosit?

In general acest blog s-a referit in cele mai multe cazuri la forma si mai putin la fond, adica la continut, care este mai important pentru un site decit prezentarea, asa ca azi ma voi referi la continut: sint subiecte, cum ar fi religia sau politica de evitat sau de folosit? Ele vor aduce cititori, dar vrei cu adevarat acesti cititori?

De curind a fost publicat pe blog-ul lui Nicu un articol care pune problema religiei si a efectelor daunatoare ale acesteia asupra societatii.

Asa cum ara de asteptat, dupa articol o multime de zeloti fundamantalisti au inundat comentariile articolului, incercind sa isi impuna vederile crestine, sa reduca autorul la tacere sau chair sa inchida blogul.

O concluzie care se poate trage de aici este ca un articol care exprima o opinie puternica pe teme religioase va genera efecte puternice si discutii. La fel se intimpla si cu articolele politice, dar la cele religioase efectul este mai amplu, zelotii din toata lumea vor sari sa combata pe cind disputele politice se pot adresa numai unui pblicic local

Ca urmare a acestui gen de reactii unii oameni pur si simplu se feresc sa scrie pe blog orice despre religie sau despre politica. Altii aleg intentionat sa o faca. Este alegerea fiecaruia. Sfatul meu este ca nu trebuie sa pornesti la asa deva decit daca te simti in stare sa rezisti asaltului.

Nota: exista informatii ca acutorul articolului ar fi incercat cumva sa transmita si un mesaj incapsulat in articol pentru un cititor anume care exceleaza in ipocrizie crestina.

Cititi articolul in intregime (tradus in limba romana) laolata cu comentariile vizitatorilor si raspunsurile autorului articolului la acestea (de asemenea traduse in limba romana).

Niciun comentariu: