AddThis Social Bookmark Button

luni, iunie 04, 2007

Open Art? Nu chiar "Open" probabil nu prea "Art" si sigur nu "Comunitate"

Nota: acest articol este o preluare a traducerii unui material scris original in limba engleza.

Open Art?

Am dat peste site-ul asta, numit "Open Art - Comunitatea Tinerilor Artisti Profesionisti" (rel="nofollow" in hyperlink sperind sa NU le imbunatatesc pozitia in motoarele de cautare)

  • Open: se poate numi open o asa-zisa comunitate unde membrii trebuie sa trimita un CV, sa participe la un interviu inainte de a fi acceptati si sa trebuiasca sa fie stundenti sau absolventi ai unei universitati de arta?
  • Art: nicaieri in site nu e definit ce inseamna Arta - pictura, fotografie, sculptura, desen, video, muzica? Dupa mine, "Profesionist" nu se refera la ce universitate ai absolvit ci la ce faci pentru a-ti cistiga traiul.
  • Comunitate: fara comentarii, fara feed-back, fara favorite, fara inscriere libera - nu prea e comunitate! Mai ales una "Open"!


A venit vremea pentru o precizare: Nu am dat peste site-ul asta din intimplare, cunosc (am cunoscut) pe cineva care lucreaza la el, deci pot fi considerat partinitor. Sper ca aceasta sa nu fie considerata o vendeta personala.

Inapoi la site, e slab si din punct de vedere tehnic:
  • HTML satic! Cit de idiotic este asa ceva pentru un site al unei "Comunitati"? Fara feeds si syndication este aproape inutil

  • Sectiunea Termeni si Conditii este un fisier.DOC! De necrezut!
  • validator.w3.org. Mai e ceva de spus? Ma mir totusi, pentru ca stiu ca cei care l-au facut pretuiau validarea pe vremuri.


Actualizare: aici se gaseste o continuare a acestui articol.

Actualizare: O alta locatie in care acest blog este sindicalizat.

Niciun comentariu: